Kun ulkonäkö ärsyttää

Nyt on aika puhua asiasta, josta olen jo pitkään halunnut kirjoittaa. Vaikka otsikko kuulostaa sille, että saattaisin puhua itsestäni, en aio tehdä niin. Nyt puhutaan siitä, miltä tuntuu kun jonkun muun ulkonäkö ärsyttää. Tässä tapauksessa kyse on näyttelijän ulkonäöstä. Tekstin tarkoitus EI ole olla negatiivinen, vaan miettiä vain sitä miksi jonkun ulkonäkö ei vain miellytä omaa silmää, ja miten se vaikuttaa asioihin, kuten sarjan tai elokuvan katsomiseen. Minulla ei myöskään ole mitään itse näyttelijää vastaan, jota tässä postauksessa käytän esimerkkinä. Ainoastaan ulkonäkö ärsyttää, ja tiedän hyvin, että kukaan ei ulkonäölleen voi mitään ja kauneushan on katsojan silmässä. Tekstin tarkoitus on olla rakentava, ei lietsoa negatiivisuutta. (: (ottakaa tämä kirjoitus mieluiten huumorilla) (p.s. koitan myös etsiä kohtalontovereita)

Tämä ongelmahan tuli siitä, kun katsoin pari kuukautta sitten HBO:lta sarjaa nimeltä True Blood josta löydät lisää tietoa aiemmasta postauksesta täältä, ja aika nopealla tahdillahan seitsemän kautta tuli katsottua. Sarjassa on monia todella hyviä näyttelijöitä ja täytyy myöntää, että löysin sarjasta täydellisesti omaa miesihannettani kuvaavan henkilön... Kyseessähän on siis sarjassa keskeisessä osassa oleva Eric, eli ruotsalaistaustainen näyttelijä Alexander Skarsgård.

Anyway, keskitytäänpä itse asiaan. Näyttelijä, jonka ulkonäkö minua ärsyttää, on kanadasta kotoisin oleva Anna Paquin, jolla on ikää 35 vuotta. Kun myöhemmin katsoin näyttelijän kuvia siinä toivossa, että löytäisin hänestä jotain kivoja kuvia postausta varten, huomasin siellä erittäin tutun kuvan. Kyseessä oli kuva näyttelijästä kohtauksessa sarjasta, nimeltä Alias Grace, jonka katsoin Netflixistä kauan aikaa sitten. (sarjaan liittyen on myös tulossa postausta jossakin kohtaa) Tässä kohdassa tajusin, miksi en ollut tykännyt henkilön ulkonäöstä myöskään True Bloodissa. True Bloodissa Paquin on pääroolissa (Sookie Stackhouse), ja täten näkyvillä jatkuvasti. Paquin on muuten naimisissa sarjan toisen päänäyttelijän, Stephen Moyerin, kanssa ja heillä on pari lasta.

Paquin näyttelee Alias Gracessa henkilöä, nimeltä Nancy Montgomery ja sai minulla jo tämän sarjan aikana kylmiä väreitä muunkin, kuin juonen takia. Onneksi Paquin oli vain sivuroolissa, joten en suuremmin joutunut asiaa pohtimaan. En tiedä mikä minua hänen ulkonäössään kammoksuttaa ja olenkin koittanut analysoida asiaa. Olen päätynyt siihen, että jokin hänen perusilmeessään on todella häiritsevä. Huomasin monesti kiinnittäneeni hänen hampaisiinsa huomiota, sillä niissä on oudot raot. Muutenkin hän näyttää hieman vihaiselle ja pelottavalle. Googlen kuvahausta onnistuin jopa muutaman kuvan löytämään, jossa hän näytti viehättävältä, mutta se ei kovasti muuttanut mielipidettäni.

No miten tämä ärsytys sitten vaikuttaa katsomiseen? Minun täytyy myöntää, että harkitsin monesti True Bloodin katsomisen lopettamista vain sen takia, että en kestänyt ärsytystä ulkonäöstä. Tämä ei ollut kuitenkaan niin vahvaa Alias Gracessa, jossa Paquin oli sivuroolissa. True Bloodin kohdalla asia oli kuitenkin toinen, sillä näyttelijä oli jatkuvasti näkyvillä. Teitä varmaan nyt ärsyttää ja ihmetyttää (niin minuakin, enkä ymmärrä miksi tästä kirjoitan), mutta on vaikea selittää tuntemuksia, joita toisen ulkonäkö tuottaa. Tätä voisi varmaan verrata vastaavasti siihen, kun jonkun ulkonäkö miellyttää erityisesti omaa silmää, ja se saa kehoon kaikenlaisia reaktioita aikaan. (yleensä ainakin positiivisia, toivottavasti)

Onnekseni True Bloodin kohdalla jaksoin katsoa sarjan kaikesta ärsytyksestä huolimatta, sillä tarina oli niin hyvä, ja ärsytystä kompensoivat monet asiat. Vaikka näyttelijän ulkonäkö ärsyttääkin, en voi todellakaan sanoa, että hän olisi huono näyttelijä, päin vastoin! Hän sopi todella hyvin rooliinsa, ja spoilerina: mielestäni hänen ulkonäkönsä muistuttaakin vähän keijua, joka hän sarjassa osoittautuu olevansa.

Toivottavasti tämä ei mennyt kenelläkään liikaa tunteisiin! Koittakaa ottaa tämä huumorilla, ja täytyy sanoa, että uskon, että jokaisella meistä on vastaavia kokemuksia! Ei kai kukaan voi olla niin avarakatseinen, ettei mikään ärsyttäisi...? Kertokaa onko teillä vastaavia kokemuksia, vai olenko ihan sekaisin, kun kehtaan tällaisia nettiin asti kirjoittaa? (hieman kyllä pohdin kuinka riskialtis postaus tämä on, illallahan sen näkee onko lukijat kadonneet :D )

Kommentit