Sarjasuositus: The Magicians

Tässä on kuulkaas nyt sellainen sarja että oksat pois! Harvoin olen koukussa johonkin sarjaan, tai ainakin kyllästyn siihen nopeasti, mutta tässä on sitä jotain. Kyseisestä sarjasta on tullut vasta kaksi kautta, mutta tammikuussa 2018 alkaa kolmas kausi. Näitä ei tietääkseni ole esitetty tv:ssä ollenkaan. Itse tutustuin sarjaan HBO nordic'n kautta. Siellä saa yhden tutustumiskuukauden ilmaiseksi, niin kannattaa aloittaa se siinä vaiheessa kun yhdysvalloissa on kolmas kausi julkaistu kokonaan, niin voi halutessaan ahmaista tämän kuukaudessa. Itselläni on ilmainen kuukausi menossa. En oikein mistään HBO:n valikoimasta kiinnostunut, mutta tämän sarjan nähdessäni ja kuvaustekstin lukiessani kiinnostuin. Taisi siihen neljä päivää mennä, että olin koulun ohella kaksi kautta katsonut, joihin molempiin kuuluu 13 jaksoa joista jokainen on kestoltaan n. 45 minuuttia. Eli ainakin minut tämä sarja onnistui imaisemaan mukaansa! Melkein tekisi mieli katsoa uudestaan nämä kaksi kautta.

Mikä tämä sarja sitten oikein on? Kyseessähän on Lev Grossmanin kirjoittamaan trilogiaan perustuva tv-sarja. Genrenä on fantasia ja sarjassa liikutaankin eri todellisuuksien välillä. Taikuutta on runsaasti, eli jos taikuus ja yliluonnollisuus ei kiinnosta niin sarja tuskin miellyttää sinua.
HBO nordic'n sivuilta kopioin tällaisen esittelytekstin: "Lev Grossmanin suosittuihin kirjoihin perustuva sarja seuraa älykkään mutta introvertin parikymppisen Quentin Coldwaterin vaiheita. Quentin on lapsesta asti rakastanut fantasiakirjoja, jotka kertovat taikamaasta nimeltä Fillory, ja kirjojen maailmasta on tullut hänelle lähes pakkomielle. Nuorukaisen elämä muuttuu, kun hän pääsee opiskelemaan hyvin salaiseen eliittikouluun, jossa opetetaan nykyaikaista noituutta tehokkain ja ankarin menetelmin. Magia ei kuitenkaan tunnu tuovan elämään sitä, mitä Quentin oli kuvitellut: onnea, jännitystä ja merkityksen tuntua… kunnes hän ystävineen saa selville, että Fillory on oikeasti olemassa."
Eniten pidin siitä, kuinka hyvin fantasiahahmot ja muut epäaitoudet olivat ohjelmoitu. Mikään ei näyttänyt keinotekoiselle, vaan kaikki sulautuivat ympäristöön. Tarinaan sisältyy tarinoita, jotka nekin ovat saatu sulautettua hyvin yhteen. Sarjassa on paljon takaumien kaltaisia tapahtumia, mutta kaikki tapahtumat pysyvät selkeinä koko ajan. Tästä suurta plussaa! Pysyin koko ajan kärryillä tapahtumista. Tapahtumat olivat todella mielenkiintoisia.

Parasta sarjassa ovat näyttelijät. Okei, en pidä hirveästi päähenkilöistä eli pääasiassa Quentinistä (Jason Ralph) ja Alicesta (Olivia Dudley). Alicessa minua häiritsee jotenkin tyyli siinä, millainen henkilö on. Muut näyttelijät ovat mielestäni täyttä kultaa (jopa ne ilkeimmät), vaikkakin Margo (Summer Bishil) tuo välillä mieleeni vampyyripäiväkirjat meikki- ja pukeutumistyylillään. Täytyy myöntää, että eniten pidän asenteensa puolesta Elliotista (Hale Appleman).

Täytyy vielä sanoa sarjan miljööstä sen verran, että se on onnistunut hyvin! Kaikki paikat, joissa sarjassa liikutaan on tehty kiinnostaviksi ja ovat ulkonäöltään hienoja. Täytyy myöntää, että kiitos juonen, haluaisin lukea itsekin kirjan Fillorystä niin kuin Quentin ystävineen on saanut tehdä. Voisin puhua tästä sarjasta vaikka koko päivän, mutta en viitsi spoilata teitä, jotka ette ole vielä tätä nähneet.

Ja siis wau, löysin syfy:n, eli sarjan tuottajan tekemän nettisivun, jossa pääsee ihastelemaan Fillorya. Klikkaappas tästä niin pääset uuteen välilehteen tutkimaan Fillorya.
Kirjoja, joihin sarja perustuu, on kolme kappaletta. Lev Grossmanin kirjoittamien kirjojen nimet ovat The Magicians, The Magician King ja The Magician's Land.
Sitten vielä vähän itse inspiraation lähteestä, eli kirjasta. Kirjaa, johon sarja perustuu, ei valitettavasti ole suomennettu. Jos ei siis halua sarjaa katsoa, vaan kirja kiinnostaa, joutuu sen ikävä kyllä lukemaan englanniksi. Toivottavasti saamme vielä joku päivä suomennoksen. Mielenkiintoiselle vaikuttaa, joten jos joskus energiaa tarpeeksi löytyy niin voisin yrittää lukea tuon ensimmäisen kirjan.

Oletan, että kukaan ei ylläty yllä mainitsemien asioiden perusteella antamastani arvosanasta.

Arvosana:

✷✷✷✷✷

Oletteko katsoneet sarjaa ja mitä pidätte siitä?

Ja jos jollakulla on ideaa siitä, mitä HBO:lta kannattaisi vielä katsoa, niin vinkatkaa ihmeessä!

Kommentit

 1. Tää sarja on muutamaan otteeseen tullut HBO:lla vastaan, mutta toistaiseksi en ole vielä saanut aikaiseksi sitä katsoa. En tiennytkään, että tää on alunperin tehty kirjasarjan pohjalta.

  Postauksesi sai mun mielenkiinnon heräämään, joten ehkä vielä tässä lähiaikoina hankin nuo kirjat käsiini. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin katsoin ensin, etenkin tuon "kansikuvan" perusteella, että mikäköhän tämä on. Kannatti kuitenkin sivuuttaa ajatukset siitä, että en mä varmaan tykkää, sillä tykkäsinhän mä!
   Ja jos luet noi kirjat niin infoa ihmeessä millasta oli lukea niitä!

   Poista

Lähetä kommentti