Musiikin aakkoset

Ajattelin tehdä katsauksen omaan musiikki(maku)maailmaani. Ideana on siis nimetä jokaiselle aakkosiston kirjaimelle jokin artisti/yhtye jota kuuntelen. Ihan täydellisessä listassa en onnistunut, sillä erityisesti aakkosiston loppupää on sellainen, että niihin ei vain löydy artisteja, tai ainakaan sellaisia joita itse kuuntelisin. Kaikkia mainitsemiani artisteja en kuuntele aktiivisesti, mutta pääsääntöisesti pidän heidän kappaleistaan.

Olen suhteellisen kaikkiruokainen musiikkimakuni kanssa, mutta on vain harvoja artisteja jotka ovat minulla yhden kappaleen sijasta pitkäaikaisessa kuuntelussa. Nämä artistit löytyvät nyt listaltani. En aio tämän suuremmin eritellä syitä juuri tiettyjen artistien valitsemiseen, sillä jokaisella on oma henkilökohtainen musiikkimaku, josta saa pitää kiinni turhia selittelemättä. (:


Toivottavasti saatte tästä listasta inspiraatiota joidenkin teille tuntemattomien artistien kuuntelemiseen!


A Antti Tuisku (uudempi tuotanto), Alma, ABBA
B Bruno Mars
C Chisu, Cheek, Charlie Puth
D David Guetta
E Elastinen, Ed Sheeran
F First Aid Kit
G Green Day


H Hector
I Imagine Dragons
J Juha Tapio, Jason Derulo
K J. Karjalainen
L Leevi and the leavings, Lauri Tähkä
M MUSE, Maroon 5, Michael Buble
N Nikke Ankara
O Olavi Uusivirta
P Post Malone, PMMP
Q Queen
R Reino NordinS Sanni, Sia
T Tiisu, Taylor Swift (tietyt kappaleet)
U Ultra bra
V Volbeat, Vesala
W (will.i.am)
X  (XXXTENTACION)
Y
Zen Cafe
Å -
Ä -
Ö -


Kylläpäs oli vaikeaa! En meinannut millään keksiä kaikkiin kirjaimiin sellaisia artisteja joita oikeasti kuuntelisin. Siis ihan artistin koko tuotantoa enkä vain yhtä kappaletta. Seassa on nyt sellaisia artisteja joita en kovinkaan paljoa kuuntele, mutta en kehdannut kuitenkaan jättää aivan kaikkia kohtia tyhjiksi. (osa näistä on suluissa) Joihinkin kirjaimiin olisin puolestani keksinyt useitakin artisteja! Oman hankaluutensa tähän toi tietenkin se, että henkilönimet lajittelin etunimen kirjaimen mukaan sen sijaan että olisin käyttänyt sukunimeä. Nyt vinkkinä kaikille niille jotka miettivät bändin nimeä: aloittakaa se jollain muulla kirjaimella, kuin A, E tai M kirjaimella, sillä noilla kirjaimilla alkavia artisteja löytyy ja paljon! (voimme siis toivoa että tyhjäksi jääneet kohdat joskus tulevaisuudessa vielä täyttyisivät jonkin artistin nimellä)

Kertokaa ihmeessä minulle löytyykö listalta samoja suosikkeja tai mitä vastaavasti lisäisitte omalle listallenne?
Mahtavaa alkanutta heinäkuuta myös kaikille!

Kuvat: Unsplash

Kommentit

  1. Sepäs olikin mukava idea. Uskon, että ei ole ihan helppo tehtävä. Paljon on tuttuja nimiä on joukossa. Johnny Cash on eräs minun suosikeistani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään Cashin kappaleista, ja varsinkin hänen lauluäänestään!

      Poista

Lähetä kommentti