Elokuva: Maze Runner - The Death Cure, Labyrintti - Tappava lääke

Kyllä. Katsoisin uudestaan.
Kyllä. Olen rakastunut.
Kyllä. Juoni on täyttä kultaa.

Teksti saattaa sisältää spoilereita.

Täytyy sanoa, että tässä elokuvassa oli varsin massiivinen loppu. Päättyipähän koko sarja näyttävästi. Ei voi valittaa, jos pitää rajusta meiningistä.

Kävin katsomassa elokuvan viime sunnuntaina, pari päivää elokuvan virallisen ensi-illan jälkeen. En muistaakseni ollut katsonut traileria, ja pyrinkin aina siihen, etten katso sitä, sillä yleensä traileriin laitetaan kaikki parhaat palat elokuvasta ja sitten itse kokonaisuus on vähän valju kun tietää jo oleellisimmat asiat. Muutenkin tällaisen sarjan ollessa kyseessä pystyin luottamaan siihen, että elokuva olisi varmasti hyvä, niin kuin se olikin!

Elokuva kesti jälleen vähän päälle kaksi tuntia, mutta aika meni todella nopeasti! En kerennyt miettimään kertaakaan kuinka pitkällä elokuva jo olisi. Koko ajan tapahtui jotain. Muutenkin pidän tässä koko elokuvasarjassa henkilöhahmoista. En osaa selittää sitä, mutta kaikki ovat omalla tavallaan todella mielenkiintoisia.

Jos jotakuta kiinnostaa, mitä tästä elokuvasarjan viimeisestä osasta sanotaan, niin mielestäni hieman laimea kuvailu kertoo tällaista: Thomas ja muut aukiolaiset huomaavat olevansa keskellä tähän asti vaarallisinta seikkailua, murtautuessaan sisälle salaiseen WCKD-järjestön kontrolloimaan kaupunkiin. Trilogian huikeassa päätösosassa labyrintista ulos pääsemisen sijaan on löydettävä keino päästä takaisin sisään.

Mielestäni tuo kuvaa erittäin pintapuolisesti sitä, mitä elokuvassa tapahtuu, mutta toisaalta ymmärrän, että noihin kuvauksiin ei voi hirveästi tietoa tunkea.

Mutta jos enemmän kiinnostaa mitä elokuvassa tapahtuu, niin ajattelin lyhkäisesti kertoa. Koko pääideanahan on pelastaa Minho, joka toisen elokuvan lopussa joutui WCKD:n luokse. Tässä samalla rokotteen kehittämistä jatketaan. Toimintaa ei todellakaan puutu. Elokuvassa tulee myös muutama kunnollinen yllätys, mutta en halua niitä kertoa, että muutkin saavat yhtä hyvän ihmetyksen kuin minä.

Täytyy muuten tähän väliin sanoa, että kaikkien elokuvien kuvan laatu on ollut todella hyvä ja uskottava. Uskottavalla tarkoitan sitä, että maskeeraukset ja mahdolliset tietokoneella ohjelmoidut tapahtumat on saatu näyttämään luonnollisille.

Tässäkin elokuvassa kävi useampaan otteeseen se asia, jota inhoan eniten. Joku kuolee. Joo, nehän on vaan näyttelijöitä ja hahmoja, muttakun ei. En vaan henkilökohtaisesti pidä asiasta. Tää elokuva ei mulla erityisesti kuitenkaan nostattanut tunteita pintaa, ennen kuin lopussa (ja silloin kukaan ei kuollut). Mun takana istuva tyttö ilmeisesti kuitenkin liikuttui yhdestä kohdasta niin paljon että olin kuulevinani muutamat nyyhkäisyt. Mutta eikös se niin mene, että paha saa palkkansa?

Pääasia oli kuitenkin se, että elokuva loppui niin kuin oli tarkoitus, eli hyvin. Okei, vieläkin kun mietin lopun tapahtumia meinaa alkaa itkettämään kun se oli niin liikuttava, mutta se oli vaan niin osuvaan kohtaan laitettu tapahtuma! Uskon että jos näet elokuvan niin arvaat mistä puhun. En viitsi kuitenkaan liiemmin kertoa, etten pilaa loppua.

Kunhan tää elokuva tulee DVD:lle, niin pitää ostaa kaikki kolme omiksi. Oon ihan myyty. Ja tietenkin ennen kaikkea pitää lukea noi kirjat, koska jos tässäkin pitää paikkansa se, että kirja on elokuvaa parempi (varsinkin kun elokuvat pohjautuu kirjaan) niin en halua edes miettiä kuinka hyviä kirjat sitten ovat! Jos olet lukeut kirjat, niin kerro mulle kommenttikenttään mitä mieltä olet niistä!

Tää oli viimeinen elokuva-arvostelu tästä sarjasta, jos jotakuta on jo alkanut tympimään etten muuta ole postannut. Lähiaikoina on kuitenkin tulossa muutakin postausta.


Arvosana ei voisi olla muuta, kuin suora rivi. Toivottavasti tästä tuli esille se kuinka paljon pidinkään elokuvasta ja ylipäätään koko sarjasta!

Arvosana:

✸✸✸✸✸

Lue myös:

Kommentit