Elokuva: Ocean's 8


Nyt on kuulkaas sellaista naisenergiaa täynnä oleva elokuva, että ei miehistä väliksi!

Kyseessä on rikoskomediaelokuva, joten huumoria ja vauhdikkaita tilanteita riittää. Mukava puoli  on, että väkivaltaa ei ole ollenkaan, eikä katsoja koe kertaakaan elokuvan aikana ärsyyntymystä epäoikeudenmukaisuudesta.

Huomasin vasta näin jälkikäteen, että kyseessä on spin-off elokuvalle Ocean's eleven - Korkeat panokset, mutta ei haittaa vaikka ei alkuperäistä elokuvaa olisi nähnytkään, sillä hyvin pysyy kärryillä. Vähän ihmetytti päähenkilön veljen kuolema, kun se oli jossain määrin niin näkyvässä asemassa, mutta senhän selittää se, että päähenkilön veli on ollut aiemmassa elokuvassa rikollinen.

Elokuvassa Debbie Ocean on ollut vankilassa reilut viisi vuotta ja keksinyt sielä mahtavan suunnitelman. Päästyään vankilasta pois hän kerää kasaan seitsemän muuta naista, joiden avulla hän alkaa toteuttaa suunnitelmaansa - 150 miljoonan dollarin arvoinen kaulakoru aiotaan varastaa maailman kuulun näyttelijän Daphne Klugerin kaulalta kesken Met-gaalan.


Elokuva hämmästytti ainakin minut nerokkuudellaan. En nyt viitsi paljastaa mitä heti alussa tapahtui, etten vie joltain iloa elokuvan katsomisesta, mutta voin taata että kuka ikinä sen tilanteen on keksinyt, on nero! Mahtaisikohan mennä läpi ihan näin tavallisessa päivänvalossa..?

Yllättäviä käänteitä elokuvassa tulee vastaan useampaan otteeseen, jotka pitävät hyvin yllä mielenkiintoa. Enpä olisi uskonut elokuvan loppuvan niin kuin se loppui!

Näyttelijät olivat hyviä ja saivat elokuvan toimimaan. Päähenkilöissä oli mukavasti vähän jokaista etnistä ryhmää, eikä vain valkoihoisia tai tummaihoisia. En ollut etukäteen tutkinut keitä elokuvassa näyttelee, mutta Rihannan esiintyminen tuli minulle yllätyksenä. Hän sopi hyvin rooliinsa, vaikken häntä sellaiseen rooliin välttämättä mieltäisi. Ja tietenkin, jotta Met-gaala olisi mahdollisimman aidon oloinen, näkyy elokuvassa tunnettuja nimiä. Mietin itse aluksi, että näenkö oikein, onko nuo julkkikset jotenkin feikattu, mutta aina yhtä luotettavan googlen mukaan julkkikset olivat ihan aitoja, eivätkä silmäni pettäneet minua.


Gaalassa julkkiksia on mm. Heidi Klum, Serena Williams, Kim Kardashian, Kylie Jenner, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Tommy Hilfiger ja muutama muu. Joidenkin näkemisen kohdalla saa olla aika tarkka, mutta kyllä ainakin osan voi erottaa ihan selkeästi.

Vaikka elokuva onkin erittäin viihdyttävä, tuli siitä olo, että olen saanut kaiken tarvittavan irti jo tällä yhdellä katselukerralla. Yleensä tiedän jos haluan elokuvan katsoa uudelleen, mutta tästä ei tullut sellaista oloa. Elokuva on viihdyttävä, mutta jotenkin en vain välttämättä katsoisi uudelleen ainakaan omasta aloitteesta. Ehkä jos tulisi telkkarista, niin voisin muistojani vetristää, mutta muuten en katsoisi uudelleen.

Yleisesti ottaen suosittelen katsomaan, ehkä miehillä saattaa mennä tunteisiin tämä naisten täydellisyys, mutta minkäs teet kun naiset vain sattuvat olemaan täydellisiä. (huomaa sarkasmi) Viihdyttävä naisenergiaelokuva kokonaisuudessaan, ja voisi sopia hyvin katseltavaksi vaikka tyttöjen iltaan.


Arvosanaa tiputtaa se, että en olisi valmis katsomaan elokuvaa uudelleen, ja koin nähneeni kaiken jo kerralla. Jollekin se saattaa olla haluttu ominaisuus, mutta minulle ei.

Arvosana:

✸✸✸½

Oletteko te nähneet tätä elokuvaa, tai onko suunnitelmissa mennä katsomaan? Entä onko kukaan nähnyt ykkösosaa?

Kommentit