Elokuva: Maze Runner - The Scorch Trials, Labyrintti - Aavikkokokeet

En malttanut odottaa päivääkään ensimmäisen osan katsomisesta, joten kävin lainaamassa tämän kirjastosta heti seuraavana päivänä. (ja kävin tuossa eilen, sunnuntaina, katsomassa elokuvissa viimeisen osan!)

Kesto tässä elokuvassa oli vähän päälle kaksi tuntia, ja juoni oli jälleen kerran hyvä. Tärkeää tässä on se, että on perillä edellisen elokuvan asioista. Tämä toinen osa on julkaistu vuonna 2015.

Tästä eteenpäin teksti saattaa sisältää spoilereita.

Tässä elokuvasarjan toisessa osassa päästiinkin syvemmälle tarinan taustoihin. Erittäin mielenkiintoinen historia, täytyy sanoa. Pidän erityisesti tarinan dystopisesta puolesta.
Ihmiskuntaa uhkaa erikoinen virus, ja nämä immuunit nuoret ovat ratkaisu tilanteeseen, ja heistä yritetäänkin saada jollain keinolla kehitettyä rokotetta.

Tämä toinen osa keskittyy siihen, että edellisessä elokuvassa esiintyvät nuoret ja muutama muu karkaavat valtavasta rakennuksesta johon joutuivat ensimmäisen osan lopussa. Laitoksessa nuorista eristetään viruksen vasta-ainetta ja koitetaan saada rokote kehitettyä.

Nuoret lähtevät aavikolle pakoon ja koittavat päästä aavikon läpi alueelle, jossa on muitakin immuuneja. Matkalla he törmäävät mm. viruksen saaneisiin ihmisiin. (jotka eivät totisesti ole kaunista katsottavaa)

Tässäkin elokuvassa ihmisiä kuolee, josta en kyllä yhtään pidä. Itse olen rauhaa rakastava ihminen, ja tykkäisin lähinnä onnellisista lopuista, joten inhoan aina sitä kun joku kuolee.

Jos jotakuta kiinnostaa mitä elokuvasta kerrotaan ihan virallisesti, niin näin: Paettuaan labyrintista post-apokalyptiselle aavikolle, Thomas ystävineen viedään militarisoituun W.C.K.D. tukikohtaan, jossa heidän luvataan olevan turvassa. Pian Thomas saa kuitenkin selville kavalan salaisuuden heidän niin kutsutuista suojelijoistaan. Yhdessä ystäviensä kanssa hänen täytyy luottaa labyrintissa opittuihin kykyihinsä ja rohkeuteensa selviytyäkseen vaarallisesta pakomatkasta aavikon halki. Päästäkseen vapauteen heidän on taisteltava rankkoja olosuhteita ja tartunnan saaneita asukkaita vastaan, uhmatessaan voimakasta organisaatiota, joka ei aio päästää heitä pakoon.

Parhaiten kahden ensimmäisen elokuvan jälkeen mieleeni on jäänyt hokema "Wicked is good" eli "paha on hyvästä". Jos joku ymmärtää mistä tämä tulee, kertokaa ihmeessä. Minulle ei selvinnyt edes kaikkien kolmen elokuvan jälkeen. Pitää varmaan ottaa jossain kohtaa uusintamaratoni, jos vaikka sitten selviäisi.

Täytyy muuten sen verran vielä ihmetellä, etten ymmärtänyt miksi tämän toisen osan nimi poikkeaa kirjasta. Kirjan nimi on poltettu maa, niin eihän se musta oikeestaan kuvaa ollenkaan samaa asiaa kuin aavikkokokeet. Mun puolesta elokuvantekijät/suomentajat olisivat voineet pitää nimen samana, sillä muistan ajatelleeni, että kirjan nimi olisi kuvannut paljon paremmin elokuvaa kuin itse elokuvan nykyinen nimi.

Mutta katsokaa ihmeessä tää elokuva! Vaikka yleensä kai elokuvat huononee loppua kohden, niin mä ainakin tykkäsin näistä molemmista. Molemmissa oli oma juonensa ja ehkä juuri niiden erilaisuuden takia tykkäsin niistä niin paljon! Eli ei ainakaan mun mielestä ollut ykkösosaa huonompi elokuva.

Katsokaa ja kertokaa taas mitä mieltä olitte tästä osasta!

Ja koska toinen osa oli yhtä hyvä ekaan verrattuna, niin arvosanakin pysyy samana. (:

Arvosana:

✸✸✸✸½

Lue myös:

Kommentit