Elokuva: Idän pikajunan arvoitus


Kävin katsomassa tämän elokuvan perjantaina. Ensi-iltansa elokuva sai Suomessa 24.11.2017 eli elokuva on jo jonkin aikaa pyörinyt valkokankaalla. Hauskinta elokuvassa on sen nimi - suomennos. Englanniksi nimi on "Murder on the Orient Express" ja ruotsiksi nimi on "Mordet på Orientexpressen". Hyvin on taas suomennettu, jos miettii muita kieliä.


Elokuva perustuu Agatha Christien samannimiseen romaaniin, joten kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että elokuvassa seikkailee Hercule Poirot. Hieman oli itselleni häijy tunne, kun olen kaikki Poirot'it katsonut ja viimeisessä elokuvassa hän kuolee. Asiaa kuitenkin helpotti se, että kyseessä ei ollut sama näyttelijä, vaan Poirot'ia näytteli Kenneth Branagh.

Elokuva alkoi hyvin mielenkiintoisesti, ja mietin jo alkuun, että olenkohan tullut katsomaan väärää elokuvaa. Onneksi en ollut, ja junan kyytiin päästiin viimein. Alun tapahtumille on kuitenkin elokuvassa varsin looginen selitys, joten annan oudon alun anteeksi. Juna jää lopulta jumiin: raiteille ja osittain junan päälle iskeneen lumivyöryn takia.

Elokuvassa on sopivasti huumoria, mutta se on erittäin tiivistunnelmainen. Huomasin välillä herääväni keskeltä elokuvaa, kun tajusin etten ole osa sitä. Hauskoja tällaiset harhat. Murhan tutkinnan aikana käydään läpi henkilöiden taustoja, ja takaumia esiintyy useamman kerran.

Ainoa negatiivinen asia on se, että henkilöiden nimissä oli vaikea pysyä kärryillä. Minulla on muutenkin heikko nimimuisti, joten kun jostakin henkilöstä puhuttiin, mietin usein että kuka se oli, vaikka junassa ei montaa matkustajaa ollutkaan. Pidin kuitenkin juonesta, ja siitä miten palaset loksahtelivat yksitellen paikoilleen.

Erityisesti elokuvan loppu on hyvä. Se on psykologisesti hyvin hämmentävä, mutta pidin kuitenkin siitä, kuinka loppuratkaisu tapahtui. En olisi osannut odottaa sellaista.

Uskon, että kirjan tarinaa voisi olla helpompi seurata mukana, joten pitää laittaa kirja lukulistalle ja katsoa miten siinä tarina kehittyy.

Itse pidin elokuvasta, ja suosittelen kyllä käymään katsomassa jos pitää rikoksista, tiiviistä tunnelmasta ja Hercule Poirot'ista. En ole ennen arvostellut elokuvia, mutta kyllä tämä mielestäni enemmän tähtiä ansaitsee mitä Helsingin Sanomat ja Hufvudstadsbladet ovat elokuvalle antaneet.

Arvosana:

✷✷✷½

Kommentit

  1. Christien kirjat ovat kyllä hyviä, samoin niiden pohjalta tehdyt leffat <3 Idän pikajunan arvoitusta en oo ehtinyt vielä kattomaan, pitää kyllä raivata sillekin aikaa!

    http://erelkee.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti