Näin ryhdyin pianonsoitonopettajaksi

Perustin marraskuussa 2020 oman toiminen ja aloin opettaa pianonsoittoa Jyväskylässä. Olisin silloin kaivannut vastaavaa kirjoitusta, inspiraatiota, vertaistukea, tai melkein mitä vain, sillä tuntui että olin kovin yksin. Toivon, että joku saa seuraavasta tekstistä itselleen inspiraatiota lähteä tavoittelemaan unelmiaan ja luottaa itseensä.


Vuosi 2020 muutti varmasti meidän jokaisen suunnitelmia. Minulta lähti koulun oheiset työt ja kesätyöt. Työt ylipäänsä. Tuntui hurjalta olla paljaalla ja vain, noh, olla.


Loppuvuodesta 2020 päätin kuitenkin, että nyt on aika ottaa oma elämä omiin käsiin tuloja myöten, ja saadessani kiinnostuneita asiakkaita, laitoin toiminimen pystyyn. Verkkosivut löytyvät osoitteesta: https://mialiukka.blogspot.com/

Toimin siis pianonsoitonopettajana ja pidän myös satunnaisesti perhepäivähoitajille muskareita. Minulla on tämän kevään jälkeen enää vuosi opintoja jäljellä, ja olen virallisesti musiikkipedagogi. Tämän kesän tavoite onkin aloittaa opinnäytetyön kirjoittaminen.

En siis opeta pianoa vain huvikseni tai "harrastukseksi", vaan minulla on pätevä taito tehdä työtä toiminimelläni. Harmittelen usein jos näen jonkun tarjoavan soitonopetusta ilman alan koulutusta. Moni tuskin tajuaa millainen merkitys hyvällä opettajalla on joka osaa viedä soittajan soittoa monipuolisesti eteenpäin. Näin vältytään myös esimerkiksi myöhemmiltä virheasennoista. Ja ikävä fakta on myös, että usein pätemättömät henkilöt polkevat ammattilaisten hintoja.

Kilpailu Jyväskylässä on todella kovaa, sillä pianonsoitonopetusta tarjoavia yrityksiä löytyy todella monta. Minun kilpailuvalttini taitavatkin olla nykyaikaisuus ja hyvät hinnat.

Olen innostunut kovasti yrittämisestä ja huomaan usein opiskelevani yrittämiseen liittyviä asioita hakukoneoptimoinnista aina markkinointiin ja yrityksen verotuksellisiin asioihin. Pidän siitä, että on monta rautaa tulessa ja on minusta itsestäni kiinni mihin lähden viemään asioita ja kuinka hyvin tiedän asioista. Tämä ei varmasti kaikille sovi, mutta itse pidän tietoa suurena valttina ja ainakin näin alkuun myös säästöjen tekijänä.

Suurin hienous on kuitenkin se, että olen itse voinut vaikuttaa omiin tuloihini. Valtavia tuloni eivät ole, mutta olen kiitollinen kaikista euroista jotka olen mahdollistanut itselleni, ja jotka tietenkin myös oppilaani mahdollistavat. Välillä pysähdyn miettimään kuinka hienoa se onkaan, että olen päässyt jo näin pitkälle vain omin avuin, sillä perheessäni kukaan ei ole yrittäjä. Aiemmin ajattelin, että ainoa mahdollisuus olisi työskennellä jollekulle toiselle. En edelleenkään sulje tätä pois, mutta nautin myös oman toiminimen pitämisestä.

Jos haluat minut esiintymään, tulla pianotunnilleni (onnistuu myös etänä!), ostaa ystävällesi lahjakortin pianotunnille, tai haluat minut pitämään muskaria, onnistuu se ottamalla minuun yhteyttä yritykseni sähköpostilla: liukkamia@gmail.com tai menemällä yritykseni verkkosivuille https://mialiukka.blogspot.com/ ja ottamalla siellä yhteystiedot-sivulla sijaitsevan yhteydenottolomakkeen kautta yhteyttä.

Huhtikuun loppuun asti minulla onkin mahtava tarjous pianotunneista kaikille uusille oppilaille. Kun ostat kolme pianotuntia, saat tunnit alennettuun hintaan, ja säästät yhteensä yhdeksän euroa! Kuvan hinnat koskevat yhtä pianotuntia. Hinnat sisältävät ALV:n 24%.


Lue myös:

Kommentit

 1. Onpa kiva kuulla uusista elämänkuvioistasi! Kaikkea hyvää sinulle pianonsoitonopettajana. Hyvää kevättä myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, sanasi lämmittävät paljon! Tuntuu vihdoin siltä, että olen löytänyt oman kutsumukseni pianonsoitonopettajana ja muskariopettajana. Hyvää kevättä myös sinulle! (:

   Poista
 2. Hienoa, että yrittäjyys on maistunut! Itse olen myös tehnyt sisustussuunnittelun konsultointeja oman yrityksen kautta sivutyönä vuoden alusta saakka, ja olen kyllä nauttinut yrittäjänä olosta. Nyt vaan pitäisi saada ne yrityksen tylsemmät asiat järjestykseen, tilikirjat sun muut. Toisaalta ammattilainen varmaan hoitaa, kunhan vaan löytyisi hyvä tilitoimisto Helsingin alueelta.

  https://www.tilexman.fi/tilitoimiston-palvelut

  VastaaPoista

Lähetä kommentti