Tuoksutko liikaa? - Tuoksuton päivä 2018


Huomenna on jo marraskuun ensimmäinen päivä, joka tarkoittaa että vietämme koko Suomessa allergia-, iho- ja astmaliiton järjestämää tuoksutonta päivää. Tänä vuonna halutaan herättää julkisen liikenteen palveluja käyttäviä ihmisiä siihen, saattaisiko tuoksua olla sittenkin liikaa? Allergia-, iho- ja astmaliiton mukaan Suomessa on puoli miljoonaa vahvasti tuoksuherkkää, ja itse lukeudun niihin. Täältä pääset lukemaan oman kokemukseni tuoksuherkkyydestä.

Tilasin viime viikolla itselleni bussikorttia ja tajusin vasta tällä viikolla, että mitenköhän minulle oikein käy, jos bussissa on voimakkaasti tuoksuvia ihmisiä. Astmani yhdistettynä tuoksuherkkyyteen ei välttämättä ole se paras kombinaatio, sillä en kestä edes kadulla voimakkaasti tuoksuvia ihmisiä, saati tupakoitsijoita.

Fun fact, olen liikkunut bussilla elämäni aikana yksin kotipaikkakunnallani ehkä kaksi kertaa, joten en oikeastaan osaa kulkea busseilla, kertokaa jos teillä on hyviä vinkkejä etten nolaa itseäni, sillä suurin pelkoni on mennä väärään bussiin tai jäädä väärässä paikassa pois!


Jos olet yrittäjä tai työpaikallanne seuraava asia on sallittu, olisi ihan mahtavaa, jos voisit tulostaa allergia-, iho- ja astmaliiton sivuilla olevan julisteen/julisteet  ja laittaa sen tiloihisi näkyviin, jotta yhä useampi olisi tietoinen hajusteiden ja tupakan savun ja hajun vaikutuksesta muiden elämään: päänsärkyä, pahoinvointia.

Allergia-, iho- ja astmaliiton sivuilla onkin fiksusti mainittu, että kannattaa jättää tupakka polttamatta juuri ennen bussiin astumista. Ei olisi pahitteeksi myöskään sinulle!

Voisitko kenties ottaa osaa tähän päivään ja kokeilla hajusteista eroon pääsemistä edes yhdeksi päiväksi, sillä se saattaa helpottaa jonkun tuttusi tai tuntemattoman elämää suuresti!

Allergia-, iho- ja astmaliiton sivuilta kaapattuna, haluan päättää tekstini tähän lainaukseen:

"Tuoksuherkkien oireet ovat todellisia ja vaikuttavat merkittävästi elämänlaatuun. Julkinen liikenne, ravintolat, baarit, teatterit, terveyskeskukset ja muut julkiset tilat työpaikat mukaanlukien ovat paikkoja, joissa tuoksuherkkien tulisi voida muiden tapaan kulkea ilman oireita laukaisevia tekijöitä.

Tehdään yhdessä esteettömämpi ympäristö liikkua!"Aiotko osallistua tuoksuttomaan päivään?


Kuvat ja lähde: Allergia-, iho- ja astmaliitto

Kommentit