Jostein Gaarder - The World According to Anna

When fifteen-year-old Anna begins receiving messages from another time, her parents take her to the doctor. But he can find nothing wrong with Anna; in fact he believes there may be some truth to what she is seeing.

The World According to Anna, 2015
Weidenfeld & Nicholson
s. 211

*Sis. mainoslinkkejä

En tiedä kuinka tunnettu kirjailija Jostein Gaarder on, joten päätin tähän alkuun kertoa sen verran mitä itse olen saanut hänestä tietää. Jostein Gaarder on norjalainen kirjailija, jonka ensimmäinen teos on 1980-luvulta. Hänen tunnetuin teoksensa on Sofian maailma. (Sophies world) Hänen kirjansa saavat pään pyörälle, sillä aiheet saavat pohtimaan asioita uudelleen ja uudesta näkökulmasta.

No sitten itse kirjaan. Kirja käsittelee ilmastonmuutosta, ja millainen maapallo on vuonna 2028. Kirjan päähenkilö Anna näkee unissaan asioita, joiden hän uskoo olevan viestejä hänelle. Kirja on aluksi hieman sekava, mutta siihen pääsee pian kärryille kuhan selvittää itselleen tarkasti kuka kukin henkilö on. Kirjan kerronta oli hyvin sujuvaa eikä englanti tuottanut edes minun tasoiselleni lukijalle ongelmia. (olen siis keskiverto englannin ymmärtäjä) Sanakirjaa kannattaa pitää lähellä, sillä kaikki sanat eivät välttämättä ole tuttuja. Kirjassa esiintyy paljon erilaisia eläinlajeja, sekä ilmastonmuutokseen liittyviä sanoja.

Suosittelen tätä aivan kaikille! Kirjan kieli on sen verran helppoa, että siitä selviää kuka tahansa ja ilmastonmuutos aiheena avaa varmasti edes hitusen jokaisen lukijan mieltä. Jos joku väittää että ilmaston muutos ei ole totta, tuikkaappa tämä kirja hänelle käteen! (;

Kirja oli kuitenkin ajoittain sen verran sekava ja työlästä luettavaa, vaikkakin pidin siitä, joudun antamaan arvosanaksi;


Arvosana: ✸✸✸


Lue myös:

Kommentit