Ne, mistä jätin kertomatta - sarjat ja elokuvat

En katso hirveästi televisiota tai elokuvia, mutta jos joku hyvä sarja tai elokuva sattuu kohdalle, tulee se usein katsottua. Minulla on myös ollut kokeilujaksoja käytössä eri palveluista, kuten Netflixistä ja HBO nordic'ista, mutta en ole niitä jatkanut, sillä rahaa ei hirveästi ole laittaa tuollaiseen.

Olen kuitenkin katsonut useamman elokuvan ja sarjan tässä kuukausien aikana joista en kuitenkaan tehnyt omaa postausta, sillä en niistä kokenut tarvetta tehdä sellaista, ja monet elokuvista ja sarjoista ovat vanhoja, ja vaikeasti löydettäviä, jos ei omista esimerkiksi Netflixiä. Olen kuitenkin saanut joukkoon myös elokuvia, jotka luultavasti löytyvät kirjastosta tai pyörivät televisiossa.

Alunperin tämän nimeksi piti tulla Elokuvat ja sarjat, joista jätin kertomatta, mutta se olisi ollut hieman pitkä ja lattea otsikko, vaikka taitaa tämäkin olla. (:D)
Muutenkin tästä postauksesta olisi tullut sen verran pitkä, että päätin jakaa sen useampaan osaan. Seuraava osa on tulossa joskus lähiaikoina, ehkä siinä sitten nähdään tuo alkuperäinen otsikko. Kertokaa myös luettuanne mitä piditte postauksesta, ja kannattaisiko näitä teidän mielestänne jatkossakin tehdä?

True blood

Tämän sarjan katsoin kun sain HBO:n käyttööni. Omistan kirjasarjasta, johon sarja perustuu, muutaman osan, mutta en ole niitä lukenut. Halusin nähdä tv-sarjan, jotta tietäisin mitä kirjat suurinpirtein sisältävät. Kiire tuli, sillä aloitin sarjan katsomisen pari viikkoa ennen kokeilujakson loppua, ja kausiahan on yhteensä seitsemän. En oikein osaa sanoa pidinkö sarjasta vai en, mutta sarjaa sivuava postaus on tulossa lähiaikoina. Jos saatte mahdollisuuden katsoa sarjan, niin suosittelen kyllä, sillä onhan tämä omalla tavallaan klassikko ja ymmärtääkseni aloittanut myös vampyyrikirjoihin kohdistuvan villityksen. Juonikin on mielestäni hyvä, sillä nimitys "true blood" tulee vampyyreille kehitetystä synteettisestä juomasta, joka korvaisi ihmisveren. Tietenkään tämä ei ole sarjan keskiössä, mutta on olennainen osa sarjaa.

Minisarja, syyttäjän todistaja, Agatha Christie

Tämä sarja tulikin joulun aikaan televisiosta. Kuinka moni katsoi tämän minisarjan? Sarja perustuu Agatha Christien samannimiseen kirjaan. Vuonna 2016 televisiosta tuli saman kirjailijan kirjaan pohjautuva minisarja Eikä yksikään pelastunut, johon tykästyin, vaikka loppu olikin jokseenkin järkyttävä. Ajattelin, että jos tämä uusi minisarja olisi yhtä hyvä, niin olisihan se katsottava. Tähän väliin on kyllä pakko ihmetellä, että miten ihmeessä Christie on tehnyt kaikki kirjansa? En ikinä, ikinä, osaa arvata etukäteen miten lopussa tulee käymään, ja olen aina lopussa suu auki hämmästyksestä. Osaisipa itsekin kehitellä sellaisia juonia ja tapahtumakäänteitä. Suosittelen ehdottomasti katsomaan, tai miksei jopa lukemaan, jos ei niin jo ole tehnyt!

The Spiderwick Chronicles/Spiderwickin kronikat

Tämäkin elokuva tuli katsottua HBO:lta, ja vaikka tämä onkin lapsille suunnattu elokuva, niin tykkäsin tästä juonesta. Sainpa muuten selville, että kappas kummaa, tämäkin perustuu kirjaan! (itseasiassa kirjasarjaan) Eipä taida maailmassa lopunperin montaa elokuvaa olla, jotka olisivat alunperin ihan pelkkiä elokuvia. Uskon, että tämä kirja/elokuva ei ole niin tuttu, joten tunkaisenpa tähän väliin juonikoosteen: Kun Gracen perhe muuttaa eristyksissä olevaan vanhaan taloon, alkaa tapahtua kummia. Kun Jared tekee tutkimuksiaan, hän löytää Arthur Spiderwickin opaskirjan ja Spiderwickin talon uskomattoman totuuden: omaan maailmaamme piiloutuu salainen maailma täynnä fantastisia olentoja! Jared, hänen siskonsa ja hänen kaksoisveljensä joutuvat uskomattomaan seikkailuun, kun he yrittävät suojata kirjan salaisuuksia.
Pidin elokuvan ulkonäöstä, eli siitä, että se näytti erittäin luonnolliselle huolimatta tietokoneella tehdyistä animaatioista. Pidin myös päähenkilöstä, Jaredista, mutta ei ihmekään, sillä hän on näytellyt Jali ja suklaatehdas -elokuvassa, joka oli yksi lempielokuvista kun olin lapsi. Jostain syystä elokuvan "kansikuvasta" tulee mieleen elokuva Silta salaiseen maahan, en tiedä miksi, mutta jotain samaa niissä ehkä on kuvan perusteella, jos vertaa maailmoja. Mutta katsokaahan tämä elokuva, jos fantasia yhtään kiinnostaa, tai kaipaat kivaa kevennystä päivään!

Nälkäpeli - Matkijanärhi osa 1

No entäs sitten tämä kuuluisa elokuvasarja, joka myöskin perustuu kirjoihin? En usko että tämä kaipaa kummemmin esittelyä. Voin myöntää, että tahti, jolla olen katsonut tätä elokuvasarjaa, on varsin olematon. En muistanut oikein toisesta elokuvasta mitään, joten se ehkä vaikutti tähän elokuvakokemukseen. Yleisesti ottaen pitää sanoa, että en pitänyt. En oikein ymmärtänyt mikä idea tässä elokuvassa oli. Pitkä tämä ainakin oli kestoltaan, mutta siinä se oikeastaan olikin. Pitkä kesto ja tyhjä sisältö. Muutenkin alan olemaan kyllästynyt tämän tyyppisiin dystopisiin kirjasarjoihin, jotka on muokattu elokuviksi. (yhtenä esimerkkinä tämän lisäksi Outolintu-sarja) Jos minä saan sanoa, niin älkää katsoko, vaikka uskonkin että suurin osa on jo kerennyt kaikki elokuvat tästä elokuvasarjasta katsoa.

Vielä olisi muutama elokuva jäljellä. Jos olette tänne asti lukeneet, niin wau!

Stardust/Tähtisumua

Eipä taida tämäkään elokuva tehdä poikkeusta siinä, että se perustuu kirjaan. Neil Gaiman on kirjoittanut alunperin samannimisen romaanin. Itse olin aiemmin kuullut tästä elokuvasta ja kirjasta, mutta koska en tiedä miten tunnettu tämä on, niin laitanpa tästäkin kuvauksen tulemaan: Tristan lupaa tuoda kosiskelemalleen kauniille tytölle pudonneen tähden. Häntä odottaa kuitenkin elämänsä seikkailu, kun hänen löytämänsä tähti onkin oikeasti taivaallinen kaunotar nimeltä Yvaine.
Jos haluat hymyn huulille, niin katso tämä! Vaikka tämäkin on selkeästi lapsille suunnattu elokuva, niin uskon että aikuinenkin tykkää tästä. Elokuva on hellyyttävä ja hyvin tehty. Sanat ovat vähissä, mutta jos jonkun näistä katsotte, niin katsokaa tämä!

The boy

Sitten vielä kauhua loppuun. Vaikka olen monesti sanonut, että inhoan kauhua, enkä sitä suostu katsomaan, joskus tulee olo, että pakko vähän testata omia rajoja. Hullu mikä hullu. Tämä elokuva valikoitui sitten katsottavaksi kiinnostavan juonen takia. The Boy on kauhutrilleri lastenhoitajasta, jonka uusi hoitolapsi osoittautuu yllättäen posliiniseksi poikanukeksi. Hoito-ohjeina hoitajalle annetaan lista sääntöjä, joita tulee ehdottomasti noudattaa.
Katsokaa traileri, niin ymmärrätte! Vaikka en pidä kauhusta, tämä oli jopa ihan katsottava elokuva. Joku sielä varmasti nyt nauraa, että ihan liian kevyt elokuva, ja missä se kauhu on, mutta minulla tämä kyllä vähän nostatti sykettä. Pidin myös siitä, kuinka palaset loksahtelivat loppua kohden paikoilleen. Se on mielestäni aina kiva tunne, kun alkaa ymmärtämään asioita. Jos alussa pelotti, niin lopussa asiat ratkesivat niin, että ainakaan itselläni ei enää ollut syytä menettää yöunia. Jos haluat jokseenkin helppoa kauhua katsottavaksi, niin katsoppa tämä!
(kuva tästä alempana, älä katso jos sinulla on vilkas mielikuvitus, eli katso omalla vastuulla, etten ole yöuniesi viejä)


Nyt tuli kyllä pitkä postaus. (kesti kyllä myös kirjoittaa, mutta eipä haittaa sillä tykkään kirjoittamisesta ja ehkä tämä on yksi keino välttää kirjoituksiin lukemista...) Kiva juttu jos luit tänne asti!

Ilokseni voin kertoa, että kaikki tässä esiteltävät elokuvat ovat katsottavissa levyltä, eli ne voi lainata vaikka kirjastosta. Poikkeuksena on HBO-sarja True Blood. Joudun myöskin myöntämään, etten tiedä mistä tuota minisarjaa pystyy katsomaan. Ehkä se tulee vielä jossakin kohtaa tv:stä uusintana.

Täytyy muuten ihmetellä vielä sen verran, että blogger päätti alkaa herjaamaan siitä, että minulla oli liikaa tunnisteita, joten ei sitten laiteta tunnisteita helpottamaan tekstien organisointia.

Jos jaksoitte lukea tänne asti, niin kertokaa oletteko katsoneet joitakin näistä elokuvista tai tuota minisarjaa, tai lukeneet kirjoja?

Kommentit