Taidepläjäys - Tajunnanräjäyttäviä valokuvia!


Tänään on aika puhua minun mielestä ihan uskomattoman taitavasta taiteilijasta ja kuvankäsittelijästä, nimeltä Erik Johansson. "Löysin" tämän taiteilijan, kun olin maanantaina kirjoittamassa äidinkielen ylioppilaskoetta (eli kiitos vaan YTL). En tehnyt kuvista olevaa tehtävää, mutta kuvat kyllä vakuuttivat minut ja kokeen jälkeen minun oli pakko googlettaa ja ottaa tästä miehestä selvää.

Erik Johansson on ruotsalaissyntyinen taiteilija, joka ilmeisesti asuu Tsekissä, tarkemmin ottaen Prahassa, ja jonka kuvat pistävät pään pyörälle. Hänen kotisivuillaan sanotaan näin: In contrast to traditional photography he doesn't capture moments, he captures ideas with the help of his camera and imagination.
Eli vapaasti suomennettuna jotakuinkin näin: Vastoin tavallisia valokuvia, hän ei vangitse hetkiä, vaan hän vangitsee ideoita kameransa ja mielikuvituksensa avulla.Ja näinhän kuvat tosiaan tekevät! Voin ainakin itse sanoa, että joka kerta kun katson noita upeita kuvia, löydän niistä uusia asioita, joita en ollut aiemmin huomannut, eli tosi monipuolisia kuvia. Johanssonin kuvat ovat olleet niin vakuuttavia, että hän on tehnyt vastaavia kuvia myös Toyotalle, Googlelle, Microsoftille, Volvolle ja vaikka mille muulle tunnetulle yhtiölle! Voikin siis olla, että olet tietämättäsi ihastellut Johanssonin tekemää kuvaa.

Jos Johanssonin kotisivut kiinnostavat, hänen kotisivunsa löytyvät täältä, josta voi käydä kurkkaamassa lisää upeita taideteoksia ja mm. yhteistyönä tehtyjä kuvia! Ja jos tykkäät käyttää sosiaalista mediaa ihmisten seuraamiseen, hänet löytää niin facebookista, twitteristä, instagramista kuin youtubestakin. Itse kävin katsomassa hänen instagram sivujaan, ja sieltä löytyi paljon kivaa materiaalia kuvaprojektien takaanta.


Aika harvoin innostun tauluiksi kelpaavasta taiteesta, sillä en oikein aina ymmärrä taiteellisten asioiden päälle, mutta tällaisia tauluja voisin kyllä käyttää sisustuksessa. Tosin valinnan vaikeus saattaisi iskeä, sillä en meinannut osata valita kuvia tätä postaustakaan varten. Käykää siis katsomasta hänen kotisivuiltaan lisää näitä!

Kertokaa mitä mieltä te olette näistä kuvista ja oletteko aiemmin kuulleet tästä taiteilijasta? Minusta nämä valokuvat/taideteokset ovat ihan mahtavia ja juuri sen tyylisiä, mistä minä pidän. Piti ihan laittaa nuo kuvat jättisuurina ja yksinään ilman, että olisin niitä tekstiin upottanut, koska en halunnut rokottaa näiltä kuvilta niiden näyttävyyttä. Jos joskus Suomeen tulee näyttely näistä, niin ei tarvitse kahta kertaa minua pyytää katsomaan. Mahtaisi olla hienoa nähdä tällaisia kuvia ihan lähietäisyydeltä. Kertokaa siis mitä pidätte!Kommentit