Sita Salminen - Lupa


"Sosiaalisen median moniosaajan rohkea kaunokirjallinen avaus

Sita Salmisen eroottiset novellit puhuvat seksipositiivisuuden puolesta. Kokoelman kutkuttavat tarinat vievät lukijan niin hierojan käsittelyyn kuin joogasalin saunaan ja illantummaan neukkariin. Kertomukset kuvaavat, miten seksi on muutakin kuin yhdyntää, ja miten joskus parasta on hellyys, toisinaan kovemmat otteet, mutta ehkä kaikkein seksikkäintä on antaa ja saada lupa.

Sita Salminen on rovaniemeläislähtöinen somepersoona, jonka kahdella YouTube-kanavalla on yhteensä yli 350 000 tilaajaa. Hän lähti Oulun yliopistoon opiskelemaan suomen kieltä koska halusi kirjailijaksi. Nyt hänen esikoiskirjansa näyttää, että jokaisella on lupa nauttia."


Lupa, 2019
Kosmos
Sivuja 208
Äänikirja 4 t 47 min

*Sis. mainoslinkkejä

Noh, mistä tässä edes alottaisi? Kyseessä on siis Sita Salmisen kirjoittama eroottinen novellikokoelma joka rikkoi ennätyksiä jo ennen julkaisuaan.

Kovasti tätä kirjaa on mainostettu siinä mielessä, kuinka tärkeää luvan saaminen on, ja puhumattomuutta on haluttu alkaa rikkomaan. On hieno ajatus, että seksistä ja seksuaalisuudesta aletaan puhumaan avoimemmin, ja luvan kysymistä korostetaan, mutta luvan saamista ei kirjassa juurikaan tuotu esiin, ja muutenkin kaikki tuntui kirjassa käyvän ehkä liiankin helposti ja nopeasti.

Muutamat asetelmat olivat onnistuneita, mutta pääosin tuntui, että kaikki jäi hieman pintapuoliseksi ja yksitasoiseksi ulottuvuuden sijaan. Olen seurannut Salmista jo pitkään Youtuben puolella ja videoiden sekä kirjan mainostuksen perusteella odotin jotenkin erilaista kirjaa. Varmasti hänen keräämänsä seuraajamäärät vaikuttivat kirjan suosioon ja siihen, että ylipäänsä kustannussopimus on kirjoitettu.

Teksti soljui kyllä mukavasti eteenpäin, mutta välillä kuvaukset alkoivat käymään tylsiksi ja samalla tyylillä kirjoitettuihin novelleihin olisi kaivannut jotakin uutta särmää. Muutenkin novelleista puuttui se jännitys ja tunnelma joka normaalisti tämän kaltaisiin tilanteisiin liittyisi, ja huomaamatta tilanne oli jo ohi sen sijaan että tilannetta olisi venytetty kiusaavasti.

Kokonaisuudessaan kirja jätti minut ainakin vähän latteisiin tunnelmiin, eikä pulssi juurikaan kohonnut näitä lukiessa. Pidän Salmisesta persoonana ja jos häneltä joskus tulee uusi kirja, tulen sen luultavasti lukemaan, mutta tämä kirja ei tällä kertaa täyttänyt kaikkia mainonnan ja median luomia odotuksia.

Arvosana:
✷✷

Kommentit

  1. Seksinovellit.comista oli napattu muutama eri seksuaalisuuntausta edustavaa juttua, muokattu niitä hieman ja pistetty kirjaksi.
    Kaikki jäivät tyytyväisiksi, koska kaikkia oli edustettu.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti