Sara Parikka - Itse tehty

"Suosikkivaikuttaja Sara Parikka opastaa löytämään unelmatyön

Mikä sinusta tulee isona? Itse tehty kertoo kannustaen ja kokemuksella, mitä työelämään siirtyvän täytyy tietää ja miten oma juttu löydetään.

Sara Parikka on ollut oma pomonsa jo vuosikausia. Menestyksen takana on kovaa työtä, fiksuja valintoja, kykyä uusiutua ja rohkeutta luopua vanhasta. Työelämän muuttuessa moni muukin joutuu miettimään uravalintojaan ja mahdollisesti itsensä työllistämistä. Kirjassa Sara kannustaa muun muassa etsimään inspiraatiota, kartoittamaan taidot ja arvot, rakentamaan brändiä, aikatauluttamaan ja budjetoimaan. Vinkkejään jakavat myös muut urallaan menestyneet. Itse tehty on paras kaveri niille, joiden oma juttu ei ole vielä löytynyt, kuin myös niille, jotka eivät tiedä miten edetä sen löydettyään."

Itse tehty, 2021
WSOY
Sivuja 158
Äänikirja 3 t 9 min

*Sis. mainoslinkkejä

Luin heti Marianne Lehikoisen Sivubisnes-kirjan perään Sara Parikan Itse tehdyn, sillä sekin käsittelee yrittämistä siitä näkökulmasta miten löytää se oma juttunsa. Tämän lisäksi kirjassa oli paljon hyviä vinkkejä budjetointiin, yhteistöiden tekemiseen ja vaikka mihin muuhun! Muutenkin kirjasta teki todella mielenkiintoisen sen, miten kirjan kautta sai paremman käsityksen Parikan omasta työskentelystä.

Muistan Parikan siitä kun lapsena ja nuorena katsoin Salatut Elämät -sarjaa ja Parikka näytteli siinä mukana monet vuodet (itseasiassa vuoteen 2019 asti). Tämän kautta Parikka on myös tullut tunnetuksi ja hän on pitänyt blogiakin vaikka kuinka kauan joka taitaa olla yksi Suomen suosituimmista blogeista. Kokemusta yrittämisestä on siis kertynyt hänelle kiitettävä määrä ja kirjankin perusteella hänestä tuli todella ammattimainen ja lämmin vaikutelma.

Pidän paljon siitä kuinka kirjassa on tasaisin väliajoin muiden yrittäjien vastauksia kysymyksiin, jolloin näkemykset eivät rajoitu vain Parikan omiin.

Kirja oli helppolukuinen sillä se sisälsi selkeät isot otsikot ja väliotsikot joiden avulla pysyi koko ajan mukana, eikä kirja tuntunut yhtään kapulakieliseltä kirjalta jossa oma tietotaito pitäisi olla jo korkealla, vaan se sopii sellaisellekin maallikolle, joka on vasta tutustumassa tarkemmin yrittäjyyteen.


Koen, että se mitä kirjasta ei äkkiseltään löydy yrittäjyyteen liittyen kategoriana, ei sitä aloitteleva yrittäjä tarvitse. Tietenkin tarkemmat rahoitukseen ja verotuksiin liittyvät asiat on selvitettävä itse sillä niihin liittyy paljon henkilökohtaisesti vaikuttavia asioita, mutta kirjassa on käsitelty niin arvot, erilaiset tunteet, inspiraatio, tavoitteellisuus ja suunnitelmallisuus, sekä yritystoiminnan kannalta tärkeitä aiheita, kuten aikataulutus, raha-asiat, viestintä, asiakassuhteet, yrittäjyyden aloittaminen sekä tärkeänä osana kaikkea: lepo.


Varsin kompakti kirja siis, jos miettii että tämä kaikki on saatu vain vajaaseen kahteensataan sivuun. Jos minun pitäisi valita tämän kirjan ja Marianne Lehikoisen Sivubisnes-kirjan väliltä, valitsisin ehdottomasti tämän! Kirja sopii siis kaikille joita yritystoiminta tai pieni sivubisnes kiinnostaa, ja varmasti lisäarvoa kirjaan tuo se jos tietää Parikan entuudestaan ja haluaa tutustua myös tämän työnkuvaan entistä enemmän.

Jos olet enemmän äänikirjan kuuntelija -tyyppiä, niin suosittelen kirjan kuuntelemista! Kirjan lukee kirjan kirjoittaja, eli Sara Parikka ja mielestäni hänellä on oikein miellyttävä ääni, ja kun kirja on hyvin kirjoitettu on sitä helppoa ja miellyttävää seurata äänikirjamuodossa. Kokonaisuutena kirja on siis miellyttävä kokemus niin luettuna kuin kuunneltuna, joten jos aihe kiinnostaa, niin en näe syytä jättää tätä kirjaa välistä.

Arvosana:
✷✷✷½


Lue myös:

Kommentit