Marianne Lehikoinen - Sivubisnes


"Haluaisitko tienata lisäeuroja palkkatyön tai opiskelun ohella?

Lisätulojen ansaitseminen houkuttelee monia, mutta yrittäjyys saattaa pelottaa. Sivutoimiseksi yrittäjäksi voi kuitenkin ryhtyä oikeastaan kuka vain, ja tärkeintä onkin kirkastaa oma bisnesideansa timanttiseksi. Kirja näyttää helpot askeleet jokaiselle aloittelevalle yrittäjälle. Opit tavoittamaan kohdeyleisösi, erottumaan kilpailijoista ja luomaan juuri sinulle sopivan unelmien bisneksen. Kirjan oppien ja vinkkien avulla voit muuttaa intohimosi tulovirraksi ja menestyä yrittäjänä."
Sivubisnes, 2021
Otava
Sivuja 182
Äänikirja 4 t 6 min

*Sis. mainoslinkkejä

Sen jälkeen kun perustin toiminimen olen lukenut paljon yrittämisestä ja sen erilaisista keinoista. Olisin toki voinut ottaa vielä enemmän selvää asioista, mutta olen hieman sellainen että teen enkä vain meinaa. Toisekseen esimerkiksi tätä kirjaa ei ollut vielä silloin kun aloitin oman yrittäjyyteni, vaan kirja on varsin tuore. Se on ilmestynyt tänä vuonna, vuoden 2021 helmikuussa. On kuitenkin hyvä tarkastella tekemisiään jälkikäteen uudessa valossa, sillä aina voi oppia lisää ja tietotaidosta on aina hyötyä vaikka se ei siinä elämäntilanteessa näkyisikään.

Kirjan tieto on siis niin ajankohtaista kun se voi oikeastaan olla. Kirjassa jopa mainittiin Korona-pandemia, joten monet erilaiset näkökulmat on kirjassa avattu. Kirja sisältää paljon asiaa siitä miten sivubisneksen voi luoda päätyön ohelle, miten kehittää omaa yritystoimintaa ja  miten siirtyä tästä vaiheesta lopulta täysipäiväiseksi yrittäjäksi ja tehdä exit päivätyöstä. Kaiken tämän lisäksi kirjassa on muiden uratarinoita, jotka ovat omasta mielestäni aina inspiroivia, sillä jos joku toinen pystyy johonkin, ei ole mitään syytä miksen itse pystyisi.


Jos sinulla ei ole mitään tietoa sivubisneksestä, mutta lisätulot ja oman idean kokeileminen kiinnostaa on tästä kirjasta paljon vinkkejä, sillä kirjassa on yksityiskohtainen luku siitä miten sivubisneksen voi rakentaa vain kolmessakymmenessä päivässä tai jos sinulla ei ole ideaa sivubisneksestä niin kirja tarjoilee 25 ideaa sivubisnekseksi.

Varaudu kuitenkin sivubisnesideoihin varauksella, sillä jos sinulla ei oikeasti ole pätevyyttä tehdä työtä, voit kysyä itseltäsi onko se oikein alan ammattilaisia kohtaan. Kirjassa nimittäin mainitaan, että jos osaat soittaa jotakin soitinta voit toimia soitonopettajana. Tästä en ole ollenkaan samaa mieltä. Soitonopettajalla on oltava pedagoginen pätevyys ja riittävä taito soittaa instrumenttia, jotta voi opettaa toista ja nähdä esimerkiksi virheasennot. Voisin tästä paasata vielä enemmän, mutta ymmärrätte luultavasti pointtini.

Kirjassa on myös muutamia muita asioita joita en itse yrittäjänä täysin niele. Esimerkiksi vaikka sinulla olisi toiminimi ei se tarkoita, että yrityksesi tarvitsee omaa pankkitiliä ja pankkikorttia joista usein vielä tulee kuukausittaisia kuluja. Omaan pankkiin voi avata monta tiliä ja päättää että yksi niistä on yrityksen rahat sisältävä tili.

Olen huomannut, että kun kirjan kirjoittajana on edes jollain tasolla tunnettu henkilö, oli se sitten artisti, somepersoona tai muu julkisuuden henkilö toimii lukijana kirjan kirjoittaja. Tämän kirjan kohdalla se tarkoitti sitä, että Lehikoinen luki itse teoksen. En tiennyt Lehikoista etukäteen, mutta minua häiritsi hänen hieman nasaali ääni joka sai äänikirjan kuuntelun kuulostamaan siltä, että lukijalla olisi ollut koko lukuprosessin ajan nuha.

Yleisesti ottaen kirjassa on paljon hyvää tietoa ja varmasti siitä voi saada paljon inspiraatiota jos sivubisnes kiinnostaa. Mahtavaa että naiset avaavat raha-asioita ja yrittäjyyttä, mutta muuten kirja jäi omasta mielestäni hieman latteaksi, mutta toki se voi olla yhdistelmä Lehikoisen nasaalia ääntä ja ammattialaani kohtaan kokemastani loukkauksesta.

Arvosana:
✷✷


Lue myös:

Kommentit