MUSE - Simulation Theory


Yhdeltä lempibändiltäni tuli yhdeksäs marraskuuta, eli pari päivää sitten, uusi albumi, ja olen ihan fiiliksissä! MUSE on englannista lähtöisin oleva bändi, joka soittaa rockia klassiseen tyyliin ja uusimmassa albumissa on teknomaista vivahdetta. Queen on ollut yhtyeen suurena vaikutteena, joten jos pidät Queenistä, pidät luultavasti myös MUSEsta.

Olen hieman pettynyt siihen, millaisia arvosteluja uusin levy on saanut. Englantilaiset sivustot olivat antaneet levylle vain kahta tähteä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Halusin kuitenkin tuoda oman mielipiteeni esille, sillä mielestäni kaksi tähteä on liian vähän. Arvioin musiikkia sekä yhtyeen uskollisena kuuntelijana, että musiikkialalle kouluttautuvana ihmisenä.

Albumi eroaa paljon yhtyeen aiemmasta tuotannosta, mutta mielestäni musiikki on sellaista, että se muokkautuu oman elämän mukaan ja etenkin MUSE on mielestäni yhtye, joka kokeilee uutta ja antaa maistiaisia erilaisesta musiikista. En siis ymmärrä valitusta albumin tyylistä, sillä albumilla kuultava tyyli on MUSEa itseään, eli jokseenkin kokeilevaa, mutta silti taustaltaan uskollista juurilleen. Rock-henkeä siis löytyy, jos sitä kaipaa.

Sanoista en hirveästi pysty sanomaan, sillä en englantia kovin hyvin ymmärrä, tai niin hyvin että Matt Bellamyn (MUSEn laulaja-lauluntekijä) sanoituksia pystyisin ymmärtämään, sillä uusin albumi käsittelee aiheita, joita on suomeksikaan vaikea ymmärtää. Enkkuwikipediasta karkeasti käännettynä lyyriikat käsittelevät simulaation paikkaa yhteiskunnassa ja olettamuksia simulaatiosta joka osoittaa että todellisuus on simulaatiota.Tykkään kuitenkin musiikin tyylistä, sillä albumi sisältää niin menevämpää, duurimaista musiikkia, kuin synkempää ja tummempaa musiikkia. No, yksinkertaisesti - pidän MUSEn musiikista.

Omia lemppareitani albumilta ovat The Dark Side, Pressure, Something Human, Thought Contagion ja Dig Down. Tavallisella levyllä on 11 raitaa (kappaletta), ja Super Deluxe versiossa on 21 raitaa joista loput ovat erikoisversioita levyn aiemmista kappaleista. Näiden lisäksi on ilmeisesti vielä tavallinen Deluxe-versio, jossa on 16 kappaletta, eli 11+5 kappaletta. Spotifyssä on kuunneltavissa Super Deluxe -versio

Parhaimpana juttuna mainittakoon vielä, että MUSE tulee jälleen Suomeen kolmen vuoden tauon jälkeen kesällä 2019! Keikka on 18.6.2019 Suvilahdessa, Helsingissä. Itse kahdella MUSEn keikalla olleena sanon, että jos vain onnistuu, niin kannattaa ehdottomasti mennä, meno on uskomatonta, ja aina kun näkee itselleen musiikillisesti niin merkittävän yhtyeen, ja kuulee kappaleita livenä, on se vain jotain niin järisyttävää, että hyvä jos seuraavana yönä saa unta. Liput tulee myyntiin 16. marraskuuta.

Arvosanaksi antaisin neljä puoli tähteä, sillä joissain kappaleissa jokin tökki hieman. Muuten ehdottomasti kuuntelemisen arvoinen levy, ja laitan tämän varmasti omalle soittolistalleni. (:

Onko MUSE sinulle tuttu yhtye?
Kommentit