Katsaus vuoteen 2018!


Joulukuu ja vuosi 2018 alkaa olla lopuillaan, joten ajattelin kerrata asioita joita olen kokenut vuoden aikana, sillä olen mielestäni saavuttanut paljon, ja blogin aktiivisuus sekä sen suunnan löytäminen on ollut yksi tärkeimmistä seikoista! Paljon blogissa "luvattuja" juttuja on jäänyt tekemättä, mutta aina ei rahkeet riitä vaikka haluaisikin. Jos olet ollut niin uskollinen lukija, että olet lukenut kaikki postaukseni, niin pelko pois, tässä ei ole pelkkää vanhan kertausta, vaan postaus sisältää myös asioita joita en ennen ole kertonut! (:

Tammikuu

Tammikuu oli se kuu, kun päätin, että nyt aktivoin blogini kunnolla. Vuosi 2017 oli ollut varsin epäaktiivinen, sillä olin ajatellut blogin pitävän tarkkaa linjaa kirjojen suhteen (joita ei siinä elämäntilanteessa tullut juurikaan luettua), mutta tajusin pikkuhiljaa tämän vuoden aikana mihin suuntaan haluan blogiani viedä.

Tammikuun postauksissa ihastelin Maze Runner -elokuvia.

Helmikuu

Helmikuu oli selkeästi elokuva- ja tv-sarjapainotteinen, mutta pohdin myös sitä mitä tehdä kun inspiraatio ja motivaatio loppuu. Helmikuussa alkoi myös lukuloma ja aloin valmistautua kunnolla kirjoituksiin. Missään en ole kertonut, mutta lukemisessa minulle ongelmia tuotti jatkuva ahdistus, kun en pystynyt jotenkin sisäistämään asiaa haluamallani tavalla, tai ymmärtänyt lausetta jolloin saatoin lukea lausetta kymmenen minuuttia putkeen. (jos joku osaa auttaa tässä, niin kärsin tästä edelleen ja otan vinkit vastaan!)

Ongelmastani kärsivänä kokeilin mm. spotifystä löytyvää soittolistaa, josta vinkkasin yhdessä postauksessa.


Maaliskuu

Maaliskuussa meille tuli koiranpentu, ja kirjoitukset alkoivat. Kuun loppuun mennessä kirjoitukset olivat ohi ja jäin jännityksellä odottamaan alustavia sekä lopullisia tuloksia. Blogini luetuimmiksi postauksiksi ovatkin nousseet kirjoituksiin neuvoa antavat postaukset, ja maaliskuussa annoinkin 10 vinkkiä kirjoituksiin sekä lukulomalle siinä toivossa että omista kokemuksistani olisi jotain hyötyä muille. (hauska huomio: maaliskuussa on eniten postauksia tällä vuodella, ja jotenkin kummasti kirjoitukset sattuivat olemaan samassa kuussa...)


Huhtikuu

Huhtikuussa kävin Antti Tuiskun keikalla ja pohdin työllistymistilannetta. Extrana paljastan, että huhtikuun lopussa aloitin työt yläasteella ja lukiossa musiikin opettajan sijaisena, ja sainkin tehdä tätä työtä kesäkuun alkuun saakka, kun koulut loppuivat. Nautin opettamisesta, mutta ihan rehellisesti sanoen, en ihmettele kun mediassa ja muualla puhutaan siitä, kun opettajat uupuvat ja oppilaat eivät opi mitään.


Toukokuu

Toukokuu menikin minulla pääosin töitä tehdessä ja hikoillen, sillä jos muistat, niin toukokuu oli todella kuuma kuukausi. Sain kiittää onneani että työskentelin musiikin luokassa jossa oli varsin hyvä ilmastointi. Työn ja kuumuuden tuoma väsymys johtikin siihen, etten päivittänyt blogiani toukokuussa kuin yhden postauksen verran kertoen suosituksia kesäiseen soittolistaan. Jos joku oli ihmetellyt miksi olin epäaktiivinen, niin siinä syy. On yllättävän rankkaa hypätä vailla kokemusta opettajan saappaisiin: suunnitella tunnit ja materiaali, opettaa, tehdä kokeet, pitää ne ja tarkistaa ne. Siinä ei pelkästään koululla vietettävät tunnit riitä työn tekoon.


Kesäkuu

Kesäkuu oli mahtava kuukausi, sillä sain vihdoin ylioppilaslakin päähäni! Olin odottanut sitä hetkeä ikuisuuden ja tuntui hyvälle saada sellainen virstanpylväs elämässä saavutetuksi. Vaikka silloin muutama arvosana papereissa harmitti, ei niillä ole ollut näin jälkikäteen ajatellen minkäänlaista vaikutusta mihinkään. Pohdin myös kesäkuussa sitä, millaista on, kun hengittäminen maksaa. Lääkekulut kertyvät yllättävän suuriksi, kun kärsii pitkäaikaissairaudesta.

Kesäkuussa kävin myös pääsykokeissa ja aloitin työt kaupan kassalla. Hurjinta työssä oli se, että kun lähestulkoon kaikki vuorot tehtiin yksin, sain valtavan vastuun itselleni, mutta se opetti paljon kesän aikana!


Heinäkuu

Vaikka kesäkuun lopussa tuli tieto siitä, että pääsin kuin pääsinkin haluamaani paikkaan opiskelemaan, kerroin siitä vasta heinäkuussa. Asian sulattelussa meni hetki, sillä musiikkialalle (korkeakoulu) on varsin vaikeaa päästä ensimmäisellä yrittämällä. Tieto opiskelupaikasta tarkoitti myös sitä, että muutto uuteen kaupunkiin olisi edessä ja joutuisin jättämään lapsuudenkotini ja perheeni taakseni.

Heinäkuussa otin myös irtioton arjesta ja vietin päivän äitini ja koiramme kanssa ihanassa Suomenlinnassa.


Elokuu

Elokuussa oli aika ottaa ensimmäiset askeleet omaan elämään, sillä elokuussa koitti muutto omaan asuntoon (soluun) ja koulut alkoivat myös elokuussa. Olen kotiutunut hyvin ja nautin rauhallisesta elostani, vaikka erityisesti sairastaminen yksin on todella rankkaa. Elokuussa kerroin myös minua vaivaavasta hajuherkkyydestä ja pohdin, saavatko aikuiset itkeä.


Syyskuu

Syyskuu on paras kuu, sillä silloin minulla on syntymäpäivä! Täytin huimat 19 vuotta, ja itseäni ja kirjaani lainaten: "yhdeksäntoista on mitätön ikä, se ei ole mitään kahdeksantoista ja kahdenkymmenen välissä." Toistaiseksi voin sanoa, että siltä se tuntuu, vaikka olinkin muistaakseni 17-vuotias kehittäessäni tuon lauseen.

Syyskuussa blogi sai päivitetyn ulkoasun ja uuden, selkeämmän suunnan, johon sitä olen kirjoituksillani koko ajan vienyt. Mottoni voisi olla: "Tabut on tehty rikottavaksi."

Syyskuu oli minulle myös ehdottoman tärkeä kuukausi sen takia, että löysin taas lukemisen riemun! ♥

Lokakuu

Lokakuu taisi olla minulle muistaakseni psyykkisesti raskas kuukausi. Mummoni alzheimer vaivasi minua, ja kirjoitinkin postauksen kokemistani vastoinkäymisistä. Lokakuussa vietettiin myös tuoksutonta päivää (jota pitäisi viettää mielestäni joka päivä).

Marraskuu

Marraskuussa päätin aktivoitua, ja päätin, että kirjoitan kaksi postausta viikossa. Kerrankin suunnitelmani piti. Intoni kirjoittamiseen lisääntyi kirjoittamisesta ja minulla olikin hetkessä neljä postausta kasassa. Välillä kyllä mietin mistä muut bloggaajat keksivät aiheita joista kirjoittaa. Tai kyllähän minä niitä keksisin, mutta sitten kukaan ei niitä lukisi (kuten tätäkään :D). Ehkä se voi olla myös se, että olen antanut blogilleni omalla tavallaan haastavan kategorian. En myöskään halua tästä mitään sillisalaattiblogia, joten luovuus on kai vain päästettävä valloilleen.

Ainiin, ja mikäs minua marraskuussa mietitytti? No ainakin black friday ja kuluttaminen ylipäänsä. Kerroin yli kolmekymmentävuotta vanhan vaatteen tarinan ja mietin millaista on olla absolutisti. Ja jos jotakuta kiinnostaa mistä päin olen kotoisin, se selviää lukemalla ja arvuuttelemalla mu omal murteel kirjoitettuu tekstii.


Joulukuu

Ja sitten ihanimpana joulukuu, jota elämme nyt. Postauksien määrällä en tässäkään kuussa voi kehuskella, mutta syyt ovat hyviä! - kouluhommat ja se, että olin pitkään kipeänä. Toivon kuitenkin, että teillä kaikilla on ollut ihana joulukuu. Täällä on ollut ainakin ihan riittävästi lunta, joten joulutunnelmasta en ole jäänyt paitsi.


Toivon, että sinun kulunut vuotesi on mennyt yhtä mukavasti kuin minun ja miksei jopa mukavammin! Toivottavasti olet viihtynyt blogini parissa ja viihdyt myös ensi vuonna. Minulle merkitsee aina paljon kun joku kommentoi blogiini! (:
Tänä vuonna tämä postaus mukaan lukien blogilleni tuli 54 uutta postausta lisää, sillä tämä on tämän vuoden viimeinen postaus. Toivotaan, että ensi vuosi on vähintäänkin yhtä runsas tarinointini osalta.

Nyt on hyvä kääntää katseet tulevaan vuoteen. Toivotan sinulle erittäin hyvää uutta vuotta 2019 ja toivon, että näemme blogini puolella vielä uudestaan. Iloa ja lämpöisiä haleja sinulle sielä ruudun toisella puolella toivottaa, Mia ♥


Kuvat ovat minun, ethän siis käytä niitä ilman lupaani!

Kommentit

  1. Ihana postaus, kiitos tästä. Kiva katsaus menneeseen vuoteen. Monesta asiasta voi sinua onnitella, mm yo-lakista, opiskelupaikasta, ihanasta koirasta. Hyvää alkavaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja hyvää alkanutta vuotta myös sinulle! (:

      Poista

Lähetä kommentti